Headerbild

Josefine toppar Skånerankingen

2009-07-13 i Allmänt

Säsongens första Skåneranking har nu kommit. Skurups BTK:s ungdomar härjar flitigt på listorna. Högst rankad på flicksidan är Josefine Persson medan Emil Ohlsson ligger bäst till på pojksidan.

Josefine Persson Josefine Persson (bilden) toppar Skånes F 12-ranking, som för övrigt har en kraftig Skurupsprägel. Malin Nilsson ligger tvåa, My Ylinen femma och Elinor Nilsson åtta. På Sverigerankingen ligger Josefine för övrigt på åttonde plats.

På F 13-listan ligger Josefine på en andraplats. Noterbart här är att Malin Nilsson ligger sexa trots att hon har två år kvar i klassen. I F 14 ligger Malin åtta och Josefine nia.

Bland våra äldre tjejer noterar vi en fin tredjeplats för Johanna Olsson i Damjunior 17. Annica Nilsson ligger här på femte plats. I Damjunior 20 är förhållandena omvändna; Annica ligger två platser högre upp än Johanna (fyra respektive sexa).

Fast "bäst i klassen" i DJ 20 är faktiskt Linda Tellström, som biter sig fast i Skånetoppen och är rankad trea.

På pojksidan ligger Emil Ohlsson bäst till med sin tredjeplats i Pojkar 13. Dessutom ligger han nia i Pojkar 14. Emil är för övrigt uttagen till ett minikadettläger i Söderhamn senare i sommar.

I den yngsta pojkklassen som har rankingsystem, P 12, ligger Robin Sippola femma och nyförvärvet Mattias Olsson tia.

Våra duktiga 94:or ligger också bra till på listorna. I pojkar 15  har SBTK fått in inte mindre än tre killar. Bäst till ligger Viktor Johansson, som är femma. Thomas Håkansson och Markus Nilsson ligger för tillfället sjua respektive åtta.

Skånerankingen i sin helhet.