Headerbild

Framgångsrik förstadag i Halmstad

2009-09-05 i Allmänt

Skurups BTK hade stora framgångar under den första dagen av Halmstad Masters. Flera SBTK:are gick till kvartsfinal i olika klasser.

Allra roligast var det kanske att Robin Sippola fick till det i P12-klassen. Robin har haft en motig säsongsstart men spelade upp sig undan för undan i Halmstad sporthall. Han vann sin pool och slog i första slutspelsmatchen Jonas Dahlqvist, Lindome, med 3-2. I kvartsfinalen, Robins första någonsin i en "R-etta", pressade han Johan Gummesson, Dänningelanda, men föll till slut med 3-1.

Emil Ohlsson har blivit en stabil slutspelskille även på R1-nivå. I Halmstad spelade han inte på topp men vann ändå fem raka matcher i P 13-klassen, innan han ställdes mot Alfred Lindblad, Stratos Enköping. Emil spelade i kvartsfinalen sin bästa pingis för dagen men föll i tre tuffa set.

På flicksidan gick My Ylinen till kvartsfinal i både Flickor 12 och Flickor 13. Bravo!

Malin Nilsson minns man framförallt för hennes fantastiska insats i gruppspelsmötet med Hanna Chau, Ljungby BTK i F12-klassen. Hanna tillhör den absoluta Sverigetoppen och vann F13-klassen tidigare på dagen. Malin pressade Hanna till en femsetare och hade bland annat ledningen med 10-8 i avgörande set. Två matchbollar, alltså. Vid ställningen 10-9 fick Hanna Chau en kantboll! Snacka om marginaler! Till slut föll Malin med 11-13, men all heder åt insatsen.

Thomas Håkansson behövde bara vinna en match för att nå kvartsfinalen i Herrsingel 2. Detta var i en riktig rysare där han slog Dennis Linh, Halmstad, med 14-12 i skiljeset - starkt! - innan han ställdes mot Carl Ahlander-Johansson, BTK Linné och föll i tre raka set. Linda Tellström avancerade till kvartsfinal i Klass 2, där Stefanie Harbo-Christensen från Århus, Danmark, stod i vägen.

Massor av framskjutna SBTK-platser dag ett, alltså, och i morgon tar vi nya tag. 

Ta mig direkt till liverapporteringen.