Headerbild

Skurup laddar för SERIEPREMIÄR

2009-09-17 i Allmänt

Börjar du känna dig grinig på träningarna? Är matcherna extra prestigefyllda? Lugn, bara lugn. Seriepremiären närmar sig. Då brukar vinnarskallarna komma fram...

Skurups BTK ställer i år upp med inte mindre än fyra seniorlag. Dessa finns i divisionerna 1, 3, 4 och 5.

Precis som i fjor är det damlaget som ligger högst upp. Skurups damlag gör i år sin andra säsong i division 1 södra. Laget är i princip detsamma som i fjor, med skillnaden att Angelica Augustsson tagit ett sabbatsår på grund av barnafödelse (grattis!). I stället har vi fått ett prima tillskott i form av Pearl Lövgren, som imponerat mer och mer på träningarna den sista tiden. I laget spelar precis som i fjor även Linda Tellström, Johanna Olsson och Annica Nilsson.

 

På herrsidan har SBTK bestämt sig för att skicka tre lag till borden. A-laget genomgår en generationsväxling och ledaren Per Nilsson kommer att ställa upp med ett lag som säkert kommer att få problem i ett antal matcher men som det luktar framtid om. Ställ inte för höga krav på de unga pojkarna den här säsongen, utan med föryngringen bygger SBTK för framtiden.

I laget spelar Anders Persson, Markus Nilsson, Emil Ohlsson, Thomas Håkansson och Viktor Johansson. Duktige Ola Stenquist finns också i bakgrunden som en högklassig stand in vid behov.

- Målsättningen är att försöka hänga kvar i serien och att de unga pojkarna ska utvecklas, säger ledaren Per Nilsson.

 

B-laget kommer till stora delar att bestå av A-lagsspelare från förra säsongen. Laget ser riktigt vasst och rutinerat ut. Här spelar Mats Lundström, Jocke Engblom, Tobbe Wiberg, Anders Kullenberg och Isaac Nyheim.

- Målsättningen är absolut toppstrid och jag är inte förvånad om det blir serieseger, säger sportchefen Mats Lundström, som ser sig själv som en presumtiv förstaman.

 

C-laget, som inte fanns förra säsongen, spelar i division 5. Här blir det en härlig blandning av gammalt och ungt. I laget spelar tolvåringarna Robin Sippola och Mattias Olsson men även "rävar" som Niklas Nilsson, Terho Sippola och Putte Lasson.

- Det här laget har kapacitet att för att slåss på den övre halvan, säger Lundström.

Vi önskar alla gängen LYCKA TILL när de försvarar SBTK:s färger i pingishagarna.