Headerbild

Jättesuccé för Skurups BTK i Kristianstad

2009-09-19 i Allmänt

Den första tävlingsdagen av Acta Cup formades till en stor succé för Skurups BTK. Vi fick inte mindre än tre klassegrar och i P15-klassen blev det dubbelt upp. Grönt är skönt!

Johanna och Malin

Skurup gjorde en rakt igenom gedigen förstadag i Kristianstads idrottshall, som till stora delar är en byggarbetsplats på grund av arenabygget.

Det började med att Malin Nilsson vann Flickor 11-klassen på ett övertygande sätt. Sedan följde Johanna Olsson upp med seger i den öppna damsingelklassen.

Men killarna ville inte vara sämre.

I Pojkar 15 fick Markus Nilsson äntligen in en fullträff och i finalen besegrade han träningskompisen Viktor Johansson med 3-2 i set och 11-9 i det avgörande.

På vägen till finalen slog Markus bland annat ut hemmafavoriten Sebastian Luu medan Viktor Johansson besegrade finalseedade David Palmberg, Lyckeby.

Finalen blev lika välspelad som dramatisk. Markus ledde med 2-0 i set och 7-2 i det tredje när Viktor vaknade till liv. Han vände på det tredje setet och vann sedan det fjärde med stora siffror. I det avgörande setet hade Markus ett litet övertag och vann en match som kunde ha slutat hur som helst.

I P 15-klassen var det för övrigt nära att Skurups BTK fått med alla sina fyra spelare i kvartsfinalspelet. Isaac Nyheim tog sig dit och Emil Ohlsson hade sammanlagt fem matchbollar i sin åttondelsfinal mot duktige Cedrik von Heiroth, IFK Lund - utan att lyckas avgöra.

Hemsidan vill också passa på att gratulera talangen Robin Sippola som slog sig fram till final i herrar Klass 5. Visserligen förlorade Robin finalen mot Edvin Olsson, BTK Frej, men effekten blev ändå att Robin numera kan titulera sig Klass 4-spelare!

Från lördagens tävlingar kan även nämnas att Johanna Olsson nådde en semifinal i Damjunior 20.

Acta cup fortsätter på söndagen och då går flera SBTK:are i elden. Onekligen har coach Per Nilsson satt lite press på kollegan Mats Lundström, som tar över befälet på SBTK-skutan...