Headerbild

Robin dagens SBTK:are i Kristianstad

2009-09-20 i Allmänt

Den andra dagen av Acta cup blev inte fullt lika framgångsrik för Skurups BTK. Dagens glädjeämne var Robin Sippola som följde upp sin kvartsfinalplats i Halmstad Masters med att gå till final i P 12-klassen.

Robin blev tvåa i poolen, men väl i slutspelet fick han upp ångan. Han spelade mycket bra mot seedade Albin Jeppsson, IFK Lund, som han slog ut. I semifinalen skulle Robin ha mött Tomelillas Simon Nilsson, som dock aldrig kom till spel på grund av en fotskada. Därmed fick Robin en friplats till finalen. Väl där gjorde han en jättematch mot Malte Möregårdh, BTK Frej, som är en av Sveriges bästa 97:or. Robin ledde med 2-1 i set och hade greppet i fjärde set när matchen vände.
Men en andraplats är ändå ett bra kvitto på att Robin är på gång.
I flickor 12 var tyvärr bara åtta spelare anmälda. Här lyckades Skurups BTK få fram två av sina tjejer i semifinalspel, nämligen Josefine Persson och My Ylinen. Tjejerna blev dock utslagna mot Tilda Johansson och Hanna Chau. Josefine Persson spelade bra även i Flickor 14, där hon tog en kvartsfinalplats.
I herrjunior 17 gick både Viktor Johansson och Emil Ohlsson vidare från poolspelet men slogs ut i den första slutspelsrundan.
Emil vann sin pool i Pojkar 14 och var på god väg mot kvartsfinal efter att ha utklassat Malte Möregårdh i två set och haft ledningen med 8-4 i det tredje. Men matchen vände och Emil, som verkligen inte haft marginalerna med sig i Kristianstad, föll i en femsetsmatch. Inte heller Isaac Nyheim lyckades ta sig till kvartstinal i Pojkar 14.
Viktor Johansson spelade bra i Herrsingel Klass 2 där han blev poolsegrare. I kvartsfinalen förlorade han med 3-1 mot Wilhelm Kindblad, Lyckeby.
Slutligen rapporterar vi från Stångaspelen i Linköping där ett par Skurupsspelare  har varit med. Linda Tellström gick till semifinal i Damer Klass 2 och Thomas Håkansson nådde sin bästa placering i HJ 17 med en kvartsfinalplats.