Headerbild

Premiär för Pingisligan - massor av tv-pingis!

2009-09-23 i Allmänt

Pingisligan! Där har ni nya namnet på bordtennisens högsta serie. Det blir fullt ös från start. Österlens BTK spelar hemma på torsdag (mot Växjö) och på lördag sänds den första tv-matchen!

Österlens BTK (tidigare Gröstorps IF) gör sin sjätte säsong i den högsta serien. Den här gången kommer man till spel med ett nyförvärv, nämligen Peter Nilsson som säkert många SBTK-ungdomar träffat i samband med Summer camp i Falkenberg.

De övriga spelarna är Hong Zhi Jian, Andreas Ohlsson och Martin Nilsson. Tränare är Niclas Almström. Hong och Niclas har varit på Östergård och tränat våra ungdomar vid något tillfälle. Självklart håller Skurups BTK en extra tumme för Österlens BTK, som vi ju inlett ett samarbete med och där en del av våra ungdomar tränar om  måndagarna.

 

Det roliga med Pingisligan är att det blir en del regelmässiga förändringar. Tremannalag, dubbelmatch, tresetsmatcher, spel på bara ett bord och en poäng för varje vunnen match är de stora förändringar

Kolla in hur matcherna spelas - klicka här!

Det blir även massor av tv-pingis från ligan!

Nu på lördag klockan 13.00 är det premiärdags för Pingisligan i TV4 Sport. Programledare är Andreas Ljones och expert i studion är den före detta förbundskaptenen Ulf "Tickan" Karlsson. Premiärmatchen spelas mellan Falkenbergs BTK och Söderhamns UIF.  


Ligan är fylld av svenska storspelare som Mikael Appelgren, Peter Karlsson och Fredrik Håkansson, som tampas med de nya landslagsstjärnorna Jon Persson, Andreas Törnkvist, Johan Axelqvist, Johan Sondell och Kristian Karlsson. Lägg där till asiatiska och afrikanska landslagsspelare och toppspelare från Kina, Taiwan, Japan och Egypten som kämpar mot europeiska landslagsmän från Norge, Danmark, Island, Tjeckien.


Första tv-matchen går mellan Falkenbergs BTK och Söderhamns UIF, från Falkenbergs Idrottshall. Kommentatorer är Jörgen Larsson och Peter Gustafsson., som tidigare var tränare i Gröstorps IF

Här är de tio första tv-matcherna:
26/9   Falkenbergs BTK-Söderhamns UIF
  3/10 Eslövs AI-Halmstad BTK
10/10 BTK Warta-BTK Rekord
17/10 Söderhamns UIF-Spårvägens BTK
24/10 Spårvägens BTK-Österlen
  7/11 Österlen-BTK Warta

14/11 BTK Rekord-Eslövs AI
21/11 Halmstad BTK-Falkenbergs BTK
  5/12 Mariedals IK-Växjö Pingis
26/12 Växjö Pingis-Mariedals IK

 

Här är Pingisligans spelschema i sin helhet.