Headerbild

Premiärdags för våra A-lag

2009-09-24 i Allmänt

I helgen inleds seriespelet för Skurups BTK:s damlag i division 1 och herrarna i division 3. Det handlar om bortamatcher i Carlshamn respektive Sjöbo.

Damlaget gjorde en fullt godkänd förstasäsong i ettan i fjor och hamnade på femte plats. I år har ankaret Angelica Augustsson gjort ett uppehåll på grund av barnafödande och ersatts av Pearl Lövgren. En tjej med både rutin och talang, som alltid ger 100 procent på träningarna.

- Vi kommer att få stor nytta av Pearl, hon är ett föredöme på flera sätt, säger Mats.

Nytt för i år är att damerna spelar med "tremannalag", precis som herrarna i den nya Pingisligan. Tränaren Mats Lundström tror inte att det gagnar Skurup.

- Nej, vi  har fyra jämna tjejer som alla skulle kunna plocka matcher. Jämnheten är vår styrka. Nu får vi ställa över en duktig spelare varje match, säger han.

Ändå är målsättningen hög.

- Ja, vi siktar på att komma snäppet högre upp än förra säsongen. Övre halvan är målsättningen och med riktigt flyt kan vi komma bland Topp 3.

På helgens premiärprogram står fem matcher.

- Sex poäng är målsättningen, säger Mats.

I truppen ingår Johanna Olsson, Pearl Lövgren, Annica Nilsson och Linda Tellström.

 

Herrlaget åkte ur division 3 förra säsongen men fick en gratisplats i samma serie. Bara att tacka och ta emot. Ny huvudansvarig är Per Nilsson, som är inställd på en tuff säsong.

- Målsättningen är att hänga kvar och att ungdomarna utvecklas, säger han.

I första matchen blir det derby mot Sjöbo BTK. Revanschläge direkt för Skurup, som förlorade den sista matchen förra säsongen mot just Sjöbo. I laget den här gången spelar Anders Persson, Markus Nilsson, Viktor Johansson och Thomas Håkansson.

Våra division 4 och 5-lag väntar ytterligare ett par veckor på sin seriepremiär. Samma sak med ungdomslagen.