Headerbild

Stolpe ut under första tävlingsdagen

2009-10-03 i Allmänt

Två kvartsfinalplatser av Johanna Olsson var höjdpunkten för Skurups BTK under den första tävlingsdagen av Rekordspelen. Men storspel av Emil Ohlsson och Malin Nilsson var på vippen att resultera i knallsegrar.

Johanna Olsson vann två matcher i både DJ 17 och Klass 2 vilket gav henne kvartsfinalplatser. Där tog det slut för Johanna, som dock visade upp ett stabilt och bra spel i den tuffa konkurrensen. Johanna tillhör de Skurupsspelare som dubblerar och blir säkert farlig för motståndarna även under söndagen.

 

Skurup var riktigt nära att få några riktigt läckra skalper med sig från Idrottens hus. Emil Ohlsson storspelade i den andra P 13-rundan när han ställdes mot den regerande svenske mästaren bland 96:orna, BTK Linnés Marcus Olovsson. Vid leding med 2-1 i set hade Emil i det fjärde setet inte mindre än tre matchbollar, men lyckades inte förvalta dessa. I femte set blev det förlust, men med insatsen visade Emil att han fortfarande är med och hugger på de allra bästa.

Samma sak med Malin Nilsson, som än en gång var på väg att slå ut Hanna Schau, Ljungby. Hon hade visserligen ingen matchboll, men hade ledningen med 2-1 i set och övertaget i det fjärde. Matchen gick till fem set och i det avgörande vann Schau med 11-9.

En som inte heller hade något flyt i Helsingborg var Isaac Nyheim som fick kasta in handduken redan i första matchen i HJ 17. Detta efter att ha skadat en tå på morgonen.

Thomas Håkansson var inte riktigt på hugget i HJ 17, men spelade upp sig betydligt i Klass 2, där han var ytterst nära att avancera till den tredje omgången.

För fullständiga resultat från den första tävlingsdagen, gå in på BTK Rekords resultatida.