Headerbild

Ingen fullträff för Skurups spelare

2009-10-04 i Allmänt

Skurups spelare avancerade i alla klasser - men fick inte till någon riktig fullträff under Rekordspelens andra dag. En åttondelsfinal noterar vi som främsta merit.

Det var i 15-årsklassen som Thomas Håkansson gick till åttondelsfinal. Han vann tre matcher, bland annat mot duktige Alexander Lundh, BTK Frej, med 3-2 och mot en duktig norsk spelare i tre raka. I åttondelsfinalen tog det dock stopp mot Johan Hagberg, Spårvägen.

Skurups spelare var flitigt representerade i just P 15-klassen och alla fem som kom till start gick vidare minst en omgång, i vissa fall med hjälp av walk over. Emil Ohlsson och Markus Nilsson försvann i den tredje omgången, medan Viktor Johansson och Isaac Nyheim förlorade i den andra rundan. En tapperhetsmedalj till Isaac som fotskadad tvingades avbryta lördagens spel men som bet ihop och spelade även på söndagen.

I Pojkar 14 spelade Emil Ohlsson på nytt bra - och förlorade åter en knallhård femsetare. Den här gången blev det förlust med 11-9 i avgörande set mot Sverigefyran bland 96:orna, Alfred Lindblad, Stratos Enköping. På lördagen brände han tre matchbollar mot Sverigetvåan Marcus Olovsson. Tungt...

Förlusten illustrerar ganska väl Skurupsspelarnas dilemma för tillfället. Flera av spelarna är nära den yppersta Sverigeeliten, men förlorar ofta de jämna matcherna. Är det alltför stor respekt för motståndarna eller ett svagt självförtroende som spökar? Rekordspelen visade i alla fall att Skurups BTK har både killar och tjejer som kan mäta sig med de allra bästa.

Markus, Viktor och Thomas prövade alla lyckan i Klass 1 men tyvärr överlevde ingen kvalspelet. Konkurrensen var riktigt vass.

Johanna Olsson var den enda tjejen från Skurup som ställde upp på söndagen. Hon kom inte upp i samma spelstandard som i lördags utan fick tidigt lämna både Klass 1 och 20-årsklassen. Två kvartsfinalplatser på lördagen är emellertid inte fy skam!