Headerbild

Tre Skurupstjejer spelar Pingisiaden

2009-10-08 i Allmänt

På söndag avgörs Pingisiadens zonfinal i Sjöbo och Skurup BTK:s hopp står till tre stycken tjejer: Emilia Nilsson och Hanna Kruus Brandt (båda födda 1999) samt Smilla Lundstedt (född 00). Vi håller tummarna!

Pingisiaden avgörs på massor av håll runt om i landet på söndag. De bästa i zonfinalen går vidare till Skånefinalen som spelas i samband med DM. Därefter väntar en regionfinal för de bästa - samt en riksfinal för de tolv bästa tjejerna och killarna i landet.

Skurups BTK har visserligen tre tjejer att hoppas på i zonfinalen. Dessutom har två spelare blivit direktkvalificerade för Skånefinalen, nämligen Malin Nilsson och My Yllinen. Söndagens tävling spelas i Sandbäcksskolan i Sjöbo med start klockan 12. Tyvärr har inga killar från klubben anmält sig till zonfinalen.

På tävlingsfronten är det annars en relativt lugn helg. Utöver seriespel kommer några av våra ungdomar att åka till danska Århus för att vara med i en stor Grand Prix-tävling.

Vi får väl hoppas på att svenskarna gör succé i Danmark i helgen. Både på fotbollsgräset i Köpenhamn och i pingishagarna i Århus!