Headerbild

Sex från SBTK spelar Topp 12 i helgen

2009-10-15 i Allmänt

En av säsongens absoluta höjdpunkter står för dörren. I helgen avgörs Sydsveriges Topp 12 och Skurups BTK har fått med inte mindre än sex av sina ungdomar i detta ståtliga sammanhang.

I Sydsveriges Topp 12 spelar de tolv bästa ungdomarna från Skåne, Småland, Blekinge och Halland. De olika åldersklasser som står på programmet är 20 år, 17 år, 15 år och 13 år.

Det är första gången som Skurups BTK har inte mindre än sex spelare kvalificerade. Och faktum är att det kunde ha varit ytterligare ett par. Thomas Håkansson, som säkert hade kunnat bli en obehaglig överraskning för många deltagare, var andra reserv i P 15 och duktiga Malin NIlsson var tredje reserv i F 13. Som det ser ut nu kommer dock ingen av dem med. Malin har för övrigt två år kvar i 13-årsklassen.

Följande sex ungdomar är det som ska försvara Skurups BTK:s färger i halländska Åsa (utanför Varberg): Inom parentes sätter vi deras sydsvenska ranking:

Linda Tellström, DJ 20 (6)

Johanna Olsson, DJ 17 (2)

Annica Nilsson, DJ 17 (3)

Josefine Persson, F 13 (5)

Viktor Johansson, P 15 (9)

Emil Ohlsson, P 13 (11)

Vi önskar ungdomarna och coach Pelle Nilsson Lycka till i helgen!

 

Samtidigt skickar Skurups BTK in andra duktiga ungdomsspelare i skånska pingishagar. IFK Lunds Ungdomstävling avgörs i helgen och här har fem spelare från Skurups BTK anmält sig, nämligen Isaac Nyheim, My Ylinen, Julia Svensson, Nicolai Michel de Voss och Mattias Olsson. Dessutom gör Mats Lundström en spännande säsongspremiär i Herrar Klass 1 och Klass 2.

Självklart önskar vi Lundresenärerna också Lycka till!