Headerbild

Emil slog till på Sydsvenska Top 12

2009-10-18 i Allmänt

Han hade den lägsta rankingen (11) men fick den bästa placeringen (3) av Skurups spelare i Sydsvenska Topp 12, som avgjordes i Åsa utaför Varberg. Emil Ohlsson gjorde säsongens bästa insats i den för hans del kanske viktigaste tävlingen.

Genom bronset i P 13-klassen var Emil den enda Skurupsspelaren som fick beträda prispallen i Topp 12-tävlingen, där de tolv bästa spelarna från Skåne, Småland, Blekinge och Halland fick vara med.

Men Skurups femmannatrupp gjorde även totalt sett en fullt godkänd insats. Sammanlagt spelade de fem SBTK:arna 55 matcher (elva vardera) och truppens totala facit i den högklassiga miljön blev 26 vinster och 29 förluster. Detta efter en något svagare andradag (efter lördagen var det plus).

Å andra sidan: Tre av fem spelare hamnade på plusstatistik!

- Generellt sett en helt okej insats, säger Per Nilsson, som coachade Skurups spelare i 55 matcher under två dagar.

- Emils insats var det mest glädjande. Äntligen fick han till det och fick dessutom vinna de jämna matcherna vilket han inte gjort tidigare under säsongen. Men Annicas förstadag, Johannas andradag och Viktors spel i en stentuff klass var också positivt. Josefine hade det motigt och åkte på flera knappa förluster, säger Pelle.

Här en kort resumé av insatserna:

Emil Ohlsson: Bronsmedaljör i P 13 efter sju vinster och fyra förluster. Kom till Region Topp 12 som elva, lämnade tävlingen som trea. Ett stort lyft. Spelade fyra femsetsmatcher och vann samtliga. Är nu reserv till att komma med i Riks Topp 12 i Arvika i december.

Johanna Olsson: Fyra i F 17 efter sju vinster och fyra förluster. Spelade upp sig betydligt under den andra dagen, där hon fick 4-1 i kvot. Lite ojämn men hittade träffen under söndagen. Ett klart fall framåt mot hur det har sett ut de senaste veckorna. Skönt att se!

Annica Nilsson: Sjua i F 17 efter sex vinster och fem förluster. Gjorde en strålande förstadag, där hon hade 5-1 i vinstkvot och dessutom vann klubbfajten mot Johanna med 3-1. Men Annica satte för stor press på sig på söndagen och orkade inte riktigt hela världen. 6-5 i sin första Topp 12-tävling är ändå fullt godkänt.

Viktor Johansson: Nia i P 15 efter fyra vinster och sju förluster. Det är dock siffror som inte är helt rättvisa. Faktum är att Viktor hade samma kvot som två andra spelare och att han på så vis blev delad sjua. Sedan avgjordes placeringen på bollräkning. Viktor spelade stundtals strålande och besegrade bland annat båda sina atagonister från KFUM Kristianstad, Sebastian Luu och Fredrik Andersson. Dessutom pressade han slutsgraren Viktor Görman, Eslöv.

Josefine Persson: Elva i F 13 efter två vinster och nio förluster. Josse är ett år för ung i den här klassen och hade stolpe-ut hela helgen. Spelmässigt hängde hon med mot samtliga motståndare och hade bland annat ledningen i femte set mot sluttvåan Alice Tolstoy, BTK Rekord. Men hon fick inte till det på de avgörande bollarna utan föll i fyra femsetsmatcher. Skillnaden upp till de allra bästa är inte stor. Lite mer träning - och Josse hotar hela den svenska eliten i sin ålder.

Linda Tellström var kvalificerad i Damjunior 20 men tvingades tyvärr lämna återbud och kom aldrig till start.

 

Hela truppen passar på att rikta ett stort tack till coach Pelle som peppat och coachat oavbrutet i två dagar!

 

Här lite fler bilder från Sydsvenska Topp 12:

Annica och Johanna

 

Pingisnördar

 

Viktor