Headerbild

Intensiv pingishelg på flera fronter

2009-10-21 i Allmänt

Ännu en intensiv helg väntar Skurups BTK på flera fronter. Det ska spelas individuellt och i lag. Ungdomar och seniorer ska lira. Vi hoppas på en ny framgångsrik helg.

På lagfronten ska klubbens båda A-lag bekänna färg i helgen.

Herrarnas division 3-lag har en svår bortamatch mot IF Ale framför sig och tränaren Per Nilsson har inte alltför stora poängförhoppningar.

- Poäng skulle vara en stor bonus. Ale är ett av de absoluta topplagen och att möta dem på bortabord i Kåseberga blir riktigt tufft. Det är bara att ge järnet så får vi se hur långt det räcker, säger han.

Han har kallat in en veteran under fanorna. Ola Stenquist gör comeback i klubbens division 3-lag. Laget i övrigt består av Anders Persson, Viktor Johansson och Thomas Håkansson.

På damsidan väntar bortamatcher i Kalmar mot Lindome och Kalmar för SBTK. Laget har hittills skrapat ihop tre poäng och bör bättra på den poängskörden i helgen. Möjligheterna är goda, inte minst mot Lindome. Både Johanna Olsson och Annica Nilsson visade prov på bra spel vid Topp 12 förra helgen, vilket bådar gott.

För ett tiotal av våra ungdomar väntar Färs o Frostas Tomelillaspelen i helgen. Det är en ny tävling som riktar sig till bredden. Men samtidigt finns det en del duktiga spelare med från både Sverige och Danmark. Skurups BTK kommer med en trupp på cirka tio spelare. Mest meriterad av dessa är Thomas Håkansson (bilden) om får en intensiv helg med både A-lagsspel i Kåseberga och individuellt spel i Tomelilla.

Vi önskar hela gänget Lycka till!

Thomas Håkansson