Headerbild

Malin och Smilla femma i lag-SM

2014-03-23 i Allmänt

Det blev en fin femte plats för Malin Nilsson och Smilla Lundstedt när lag-SM för ungdomar avgjordes i Vällingbyhallen i Stockholm i helgen. Söndagens placeringsmatch mot Lekstorps IF togs hem med 3-1.

Skurupstjejerna ställde upp i klass F 15 och fick i första gruppmatchen på lördagen möta guldfavoriten Åsa IF. Och förlorade klart med 0-3.

Betydligt jämnare blev det i andra matchen, mot Tabergs PK. Malin vann sina två singlar. Den andra tog hon hem med 3-2 i set och 12-10 i avgörande. Smilla tvingade fram en femsetare i sista matchen men fick ge sig till slut. Därmed blev dubbelförlusten med 1-3 avgörande. Taberg kunde vinna med 3-2 och fick spela om bronset i SM.

Malin och Smilla fortsatte att visa fina kämpatakter i kvällsmatchen mot Våxtorps BoIS. Båda vann sina inledande singlar med 3-2 i set. Sdan gick de inte att stoppa i dubbeln där det blev 3-1 i set. Och alltså matchseger med 3-0 och kamp om femte eller sjätte plats på söndagen. Där gjorde Malin processen kort med sina två singelmotståndare, klara 3-0 i båda. Och så kunde hon och Smilla säkra segern genom 3-1 i dubbeln.

Svenska mästare blev Åsa IF efter 3-1 i finalen mot Carlshamns BTK.