Headerbild

SM-brons i dubbel för Malin

2014-04-26 i Allmänt

Skurups BTK:s Malin Nilsson vann på lördagen en fin bronsmedalj vid Ungdoms-SM i Falkenberg. Det gjorde hon tillsammans med Elin G Snygg, Halmstads BTK, i dubbelklassen för Flickor 15. I singel gick Malin till kvartsfinal.

I dubbeln stod tjejerna över i första omgången och slog sedan Ida Stjerna/Mikaela Neselius, Ludvika/Eskilstuna med klara 3-0. Lika överlägsnar var de i kvartsfinalen mot Linn Bernhardsson och Emilia Karlsson, Lyckeby BTK. Men sedan tog det stopp i semifinalen, 1-3 mot toppseedade paret Ellen Holmsten/Christina Källberg, Spårvägen/Borlänge.

I singel var Malin direktkvalificerad och behövde inte spela gruppspel. Hon vann sina två inledande matcher på lördagen mot Julia Cornell, BTK Linné och Ida Andersson, Våxtorps BOIS säkert med 4-0 i set. I söndagens kvartsfinal väntade så Spårvägens Ellen Holmsten igen. Malin tog första set med 11-8 men föll med 11-13 i det mycket jämna andra. Ellen Holmsten kunde sedan ta tre raka och gå till semifinal. 

Men Malin höll sin seedning och hon gjorde sammantaget ett mycket bra Ungdoms-SM. Hon visade på nytt att hon tillhör de allra bästa i landet i sin åldersklass.