Headerbild

Lyckat uppstartsläger i arenan

2014-08-04 i Allmänt

En mycket lyckad start på höstsäsongen blev det med träningslägret i Skurups Sparbank Arena den gångna helgen. Alla kämpade på bra i sommarvärmen och fick en rejäl genomkörare inför det som komma skall.

Lägret hade lockat 16 deltagare från damlaget, herrarnas A-lag och ungdomssidan. Skurups BTK: senaste nyförvärv, Caroline Tanska från Malmö IF, passade på tillfället att bekanta sig närmare med nygamla kompisarna i damlaget. Caroline har ju representerat Skurup tidigare. Också ett par ungdomar från danska samarbetspartnern Hilleröd var med på lägret.

Träningen leddes på bästa sätt av A-lagets Jimmie Karlsson med benäget bistånd av Johnny Christiansen för ungdomarna. Det blev fem hårda pass, ett på fredagen och två vardera lördag och söndag. Både spelövningar och matcher hanns med. Damerna fick också prova de nya plastbollarna som skall användas i elitserien. Och tyckte det fungerade bra med dem.

Lika nöjda var samtliga med lägret som helhet. Detta framgick inte minst när de tackade ordföranden Ingvar Persson för ett fint arrangemang. Blomsterkvast och chokladkartong blev det välförtjänt för allt arbete han lägger ned.

Alla var också överens om att göra om det här, helst redan senare i höst. Förutom att det ger bra träning betyder det mycket för sammanhållningen i klubben.