Headerbild

Caroline och Malin regionmästare

2014-10-19 i Allmänt

Att spelarna i Skurups BTK:s damlag tillhör eliten i Sverige visade Caroline Tanska och Malin Nilsson med eftertryck i regionfinalen av Ungdoms Top 12 i Karlskrona i helgen. Båda vann sina klasser och är klara för riksfinal.

Det var de tolv högst rankade i de olika klasserna i Region Syd som möttes i tävlingen, alla mot alla lördag och söndag. Caroline var med i Damjuniorer 20 och svarade för en mycket fin insats när hon vann tio av sina elva matcher. Inte minst mot klasstvåan, Sofia Erkheikki, BTK Rekord, visade hon styrka och vände underläga till seger med 3-2 i set. Samma siffror blev det mot trean Nelly Olsson, Kättilsmåla BTK. Där vann Caroline de två sista seten i överlägsen stil.

Malin, som ju numera representerar Halmstad BTK i tävlingssammanhang, spelade i Damjuniorer 17 och tog hem klassen utan matchförlust. Även hon visade hög klass och kämpatakter i de jämna matcherna. Mot tvåan Emelie Svensson, Falkenbergs BTK, förlorade hon två mycket jämna inledande set. Men kom tillbaka och vann tre raka klart. Och mot trean, Madeleine Björding, Halmstad  blev det 13-11 i femte.

Caroline och Malin är nu klara för riksfinalen Skellefteå 29-30 november. Och har redan visat att de hör till de tolv bästa i landet i sin åldersklass.

Även Smilla Lundstedt var med i Karlskrona, i klassen Flickor 15. Hon kom in som reserv, kämpade på bra och slutade tia.

Caroline och Smilla coachades av Philip Lövgren som var mycket nöjd med deras insatser.

- Caroline spelade taktiskt bra hela tiden, inte minst i servespelet. Särskilt minnesvärd är vändningen mot Sofia Erkheikki i femte set, där hon låg under med 0-5. Även Smilla spelade bra men ojämnt och var nära i en del matcher. Top 12 är en mycket krävande tävling, påpekar Philip.

Från tävlingsfronten i helgen kan också nämnas att Karl Norgren blev femma i Pojkar 10 i Blomsterbergs Cup i Eslöv. Han vann två matcher i poolen och gick till kvartsfinal.