Headerbild

Nu är damerna med i toppstriden

2014-10-25 i Allmänt

På lördagen visade tjejerna i damlaget att de på allvar vill vara med och slåss om topplatserna i Pingisligan. Vid sammandragningen i Helsingborg blev det seger både mot Kättilsmåla BTK, 6-2 och Råå BTK, 6-4.

Det var premiär för Skurups kinesiska, Ziqi Li, som inledde med två säkra singelsegrar mot Kättilsmåla. Mie Skov säsongsdebuterade också med att ta två singlar och dubbeln tillsammans med Ziqi Li. Malin Nilsson kompletterade bra med en singelvinst, alltså en riktig lagseger.

Så blev det även mot Råå BTK där spelande lagledaren Pearl Lövgren gick in i stället för Malin och vann den viktiga singeln mot Råås trea Julia Magnusson med 3-1 i set. Också här tog Mie Skov och Zigi Li två singlar var samt dubbeln. Mot Råås mycket starka kinesiska Jie Sun var det som väntat ingen som hade något att sätta emot.

- Jag är väldigt nöjd med dagen. Våra två ankare gjorde verkligen vad de skulle och över lag var det en övertyganded laginsats, kommenterar Pearl Lövgren.

Efter tre omgångar har Skurup nu fyra poäng och är med och kämpar om platserna efter obesegrade suveränen Eslövs PK. Nästa sammandragning är hemma i Skurups Sparbank Arena den 22 november. För motståndet då svarar Malmö IF och Calrstads BTK.

 - Det ser vi fram emot, slutar Pearl Lövgren.