Headerbild

Dubbelt Skurup i topp i DM

2014-11-09 i Allmänt

Det blev dubbelseger i damsingeln för Skurups BTK vid Skånes distriktsmästerskap i Landskrona i helgen. Pearl Lövgren vann med Annica Nilsson som tvåa på söndagen.

Pearl kan alltså numera titulera sig skånsk mästarinna. Hon vann samtliga sina matcher i klassen, där alla mötte alla. Och Annica förlorade bara mot klubbkamraten Pearl.

Det var inte bara de båda som skötte sig bra i DM. Pearls bror, Philip Lövgren, tog hand om silvermedaljen i Herrsingel klass 2. Och var ytterst nära att bli mästare han också. Han förlorade finalen mot Robin Pettersson, BTK Rekord, med 10-12 i femte och avgörande set.

En fin andra plats blev det också för Smilla Lundstedt i Flickor 14. Hon vann sin pool och tog sig sedan till final. Där fick hon ge sig mot Kornelia Jönsson, numera Eslöv, med 0-3 i set. Kornelia var en av dem som förlorade mot Pearl och Annica i damsingeln.

En pallplats blev det även för Jimmie Karlsson som blev trea i herrdubbel tillsammans med Robin Pettersson från Rekord, alltså Philips finalmotståndare.

Nämnas kan också att Lucas de la Garza var med i Pingisiaden, Pojkar 11, på lördagen och gjorde det bra. Han vann två matcher i gruppspelet och gick till åttondelsfinal. Till slut blev det en elfte plats för Lucas.