Headerbild

Seger i dramatisk SM-kvartsfinal

2015-04-08 i Allmänt

I en högdramatisk första SM-kvartsfinal i arenan på onsdagskvällen kunde tjejerna i Skurups BTK:s damlag till slut slå tillbaka gästande Ängby SK med 5-4. Ziqi Li vann sista matchen med 12-10 i femte och avgörande set. Mer spännande kan det inte bli.

Ändå var det nära att det inte alls blivit så jämnt. Skurup kunde lika gärna vunnit med 5-1 efter att Caroline Tanska haft tre matchbollar mot Rachel Moret. Men fick ge sig med 12-14 i femte och avgörande set efter en mycket bra match.

Skurup fick bästa tänkbara start när Ziqi Li slog Roxana Istrate med 3-1 och Mie Skov Rachel Moret med 3-2 i set. Caroline föll med 0-3 mot defensivspelande Linda Bergström. Mie vann med 3-1 mot Roxana Istrate och Ziqi Li betvingade Linda Bergströms defensiv, 3-2.

Men efter Carolines förlust mot Rachel Moret kom Ängby tillbaka. Linda Bergström slog Mie i en femsetare och Roxana Istrate Caroline med 3-1. Och Ziqi Li var mycket illa ute mot Rachel Moret. Men visade rutin och styrka när hon vann fjärde set med 13-11. Och alltså femte med 12-10.

Publiken, ett 30-tal, fick se en mycket spännande kvartsfinal. Dessutom väslpelad med många bra bollar. Fortsättning följer på fredag i Stockholm. Bäst av tre gäller och skulle det bli en  avgörande match spelas den på lördag, också på hemmabord för Ängby. Men givetvis hoppas Skurup på en upprepning av onsdagens fina spel - och resultat - redan på fredag. Då är semifinalen i SM-slutspelet klar.