Headerbild

Förlust i den andra matchen

2015-04-10 i Allmänt

Skurupstjejerna förlorade den andra kvartsfinalmatchen i SM-slutspelet mot Ängby i Stockholm på fredagskvällen med 3-5. Men det var jämnt och spännande in i det sista och inte så långt ifrån att semifinalplatsen säkrats.

Ängby började bäst. Rachel Moret vann över Caroline Tanska och efter att Ziqi Li kvitterat mot Linda Bergström slog Roxana Istrate Mie Skov och Linda Bergström Caroline Tanska. Det innebar 3-1 och Ängby såg ut att gå mot en enkel seger. Men Ziqi Li tog sin andra vinst mot Roxana Istrate och sedan höll Mie Skov liv i matchen genom att slå Rachel Moret efter en verklig bragdinsats. Mie låg under med 0-2 i set men tog sedan  tre raka med 11-9, 15-13 och 11-9 och en del verkligt spektakulära bollar.

Sedan tog dock det roliga slut. Mie vann första set mot defensivspelande landslagstjejen Linda Bergström men fick ge sig med 1-3. Innan dess hade Caroline Tanska förlorat med 0-3 mot Roxana Istrate. Därmed blev Ziqi Lis sista match, som hon ledde, betydelselös. Men hon har inte förlorat i kvartsfinalspelet.

Den avgörande tredje kvartsfinalmatchen spelas på lördagen, med hemmabord för Ängby igen.