Headerbild

Fin utmärkelse till Ingvar

2015-04-24 i Allmänt

En fin - och mycket välförtjänt - utmärkelse har tilldelats Skurups BTK:s ordförande Ingvar Persson. Han är en av mottagarna av Skånes Idrottsledarstipendier 2015.

Det innebär att han personligen får ett stipendium på 7 000 kronor för goda ledarinsatser inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Dessutom får föreningen 3 000 kronor att använda till utvecklingsinsatser.

Bakom stipendierna står Sparbanksstiftelserna i Skåne och Skåneidrotten. Stipendierna delas ut under trevliga former på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 20 maj, då Ingvar kommer att närvara tillsammans med andra förtjänta ledare.

Som Skånidrotten påpekar i sitt gratulationsbrev bygger idrottsrörelsen på det ideella ledarskapet. Cirka 77 000 ledare är engagerade inom skånsk idrott. De lägger ner miljontals med timmar.

- Idrottsledarna är de som näst efter familjen och skolan har de största möjligheterna att påverka och fostra ungdomarna och härigenom bidra till en positiv samhällsutveckling, heter det.

Och att vår ordförande gör och har gjort en mycket stor ideell insats i bordtennisklubben är det väl ingen tvekan om. Han är en verkligt värdig mottagare av stipendiet. Det är bara att instämma i vad som står i brevet, "Ett stort grattis, Ingvar!".