Headerbild

Damlaget drar sig ur och läggs ner

2015-06-23 i Allmänt

Damlaget drar sig ur Pingisligan och läggs ner. Det tunga beslutet tvingades en enhällig styrelse i Skurups BTK ta vid ett extrainsatt sammanträde på tisdagseftermiddagen.

Orsaken är det uteblivna marknadsföringsbidraget från Skurups kommun som vi tidigare berättat om på hemsidan. Efter avslagsbeslutet fanns det varken ekonomiska eller sportsliga förutsättningar att fortsätta satsningen på spel i den högsta eliten i Sverige. Där klubben etablerat sig de senaste åren med bland annat en kvartsfinalplats den gångna säsongen.

Då med kommunen som huvudsponsor. Nu blev det inga pengar alls därifrån. Och lika illa var att beskedet dröjde så att det inte gick att planera säsongen och informera spelarna om hur läget var. Det gick till slut inte att få ihop ett lag. Besked om Skurups BTK:s deltagande måste dessutom lämnas till Svenska Bordtennisförbundet före juni månads utgång, annars väntar en sanktionsavgift på 12 000 kronor.

Och de pengarna betyder mycket för övrig verksamhet i föreningen med dess hårt ansträngda ekonomi. Därför kommer ordföranden Ingvar Persson snarast att meddela förbundet att Skurup drar sig ur. Detta också för att ge en ersättare i Pingisligan bästa möjligheter att förbereda sig.

Inom Skurups BTK kommer nu all fokus att  ägnas den stora och väl fungerande ungdomsverksamheten. För att så småningom ta sig uppåt igen i seriesystemet, med både tjejer och killar.