Headerbild

Träningssamarbete med Eslöv

2015-09-26 i Allmänt

Skurups BTK har inlett träningssamarbete på ungdomssidan med storklubben Eslövs BTK. På lördagen var det premiär i arenan där ett tiotal ungdomar genomförde två svettiga pass, förmiddag och eftermiddag, under ledning av Andy Kientlie.

Andy kommer från Tyskland, är heltidsanställd av Eslövs BTK och anses som en av Europas främsta bordtennistränare. Alltså precis vad som behövs för de yngre som vill satsa seriöst och bli ännu bättre i sin sport.

Deltagarna var i åldern 9-14 år och kom, förutom från Skurup och Eslöv, även från Ljunghusen, Sjöbo och Malmö.

- Tanken är att de mindre klubbarna skall få ta del av Eslövs elitkompetens, säger Jonas Gustafsson, vice ordförande i Skurups BTK och initiatvitagare till samarbetet.

Det var han som tog kontakt med Eslöv, framför allt tränaren Peter Sartz. För Eslövs del innebär det här en möjlighet att fasa in regionens spelare i en mer kvalitativ träning. Något både de och klubben kan ha nytta av till exempel om de börjar på pingisgymnasiet i Eslöv.

Skurup hade fyra deltagare, från A-gruppen. En gång i månaden är det tänkt att träningen skall genomföras, de flesta gångerna i Skurups Sparbank Arena.

- Vi vill ju gärna visa upp vår fina hall och de fantastiska möjligheter vi har. Och så är det roligt för barnen och ungdomarna från  de olika klubbarna att lära känna varandera lite bättre, slutar Jonas Gustafsson.

Som hoppas att den här träningsformen när den väl etablerats kan sprida sig i Pingissverige. Den har mycket att ge, kanske särskilt för de mindre klubbarna.