Headerbild

Sparbankspengar till ungdomssatsning

2015-11-15 i Allmänt

Hela 30 000 kronor får Skurups BTK från Skurups Sparbank till sitt nya projekt för ledar- och ungdomsutveckling. Pengarna överlämnades i samband med julmarknaden på Svaneholms slott på söndagen.

- Det är roligt att vi blir uppmärksammade på det här sättet. En bra hjälp för att finansiera projektet, kommenterar klubbens ordförande Ingvar Persson, som tog emot pengarna från  bankens vd Ingrid Persson tillsammans med klubbkassören Christer Persson.

Det är tredje gången Skurups Sparbank delar ut "Miljonen" till goda ideer för tillväxt och utveckling. Bordtennisprojektet ansågs passa väl in bland dessa.

Bakgrunden är att så många barn och ungdomar kommit till föreningen. De trivs och har roligt med sin pingis. Men för en lika bra fortsättning krävs tränare och ledare, som det inte är så lätt att hitta i Skurup.

Därför har Skurups BTK inlett ett samarbete med Eslövs BTK, en av landets främsta bordtennisklubbar. Där finns många utbildade tränare. Någon av dem kommer till Skurup ett par gånger i veckan, för att träna ungdomarna och utbilda tränare på plats. Spelare och ledare från Skurup åker också till Eslöv med jämna mellanrum.

Nu finns det alltså pengar för att klara projektet ekonomiskt. Och ytterligare utveckla breddverksamheten i den fina bordtennisanläggningen i Skurups Sparbank Arena.