Headerbild

Ungdomseriena 2015/16

2015-11-30 i Allmänt

I helgen var det premiär för Skånes ungdomsserier. Denna säsong har Skurups BTK tre lag anmälda i tre olika åldersgrupper.

P9 laget spelade sitt sammandrag i Malmö och av de tre lagmatcherna blev det en vinst och två förluster. I laget spelar Benjamin Gustafsson och Christoffer Tern. Christoffer gjorde här sina allra första matcher och gjorde det väldigt bra. Att vinna tre individuella matcher samma dag när man aldrig spelat match tidigare är riktigt bra gjort. Benjamin som ganska precis spelat pingis i ett år hade en bra dag vid borden i Malmö med 5-1 i matchkvot. Bra jobbat!


P11 laget innehållande Abbe Bengtsson, Emilia Persson och Karl Norgren fick ta sig till Kågeröd för sin premiär. P11 gänget hade samma lagmatch facit som P9 dvs med en vinst och två förluster. Emilia som börja spela bordtennis för mindre än ett år sedan vann här sina två första individuella matcher. Riktigt härligt och en bra boost för självförtroendet. Abbe gjorde debut för Skurup (spela tidigare för Trelleborg) och fick sin första individuella matchvinst i sina nya klubbfärger. Bra Abbe! Karl som får ses som ankaret i laget hade matchkvoten 3-1 för dagen vilket är absolut godkänt. 

 

P13 killarna Lucas de la Garza och Isak Söderberg hade sin premiär här i Skurup på hemma borden. Det gick hur bra som helst! Tre lagmatcher av tre möjliga slutade med seger. Isak vann två individuella matcher vilket var mycket bra för självförtroendet. I dubbelspelet var Lucas och Isak helt orubbliga och vann alla sina tre dubblar denna dag. Två av dessa dubbelsegrar var helt matchavgörande!

6-0 blev matchkvoten för Lucas denna premiärdag. Kanon! 

 

Nästa sammandrag är om fjorton dagar.