Headerbild

Tomelillaspelen

2015-12-22 i Allmänt

I helgen som gick var flera av våra spelare i Tomelilla för att få nya erfarenheter. Det var stort deltagande på tävlingen i de allra flesta klasser.

I tävling får man möjlighet att testa det man tränat på, se vad som funkar bra och vad det är man behöver fokusera mer på i sin träning. Att nå resultatmässiga framgångar är givetvis kul men det allra viktigaste är att jämnföra sig med sig själv och den nivån man har i sitt spel. Det enda var och en egentligen kan påverka är sin egen utveckling i träning och tävling. Den allra viktigaste tävlingen är den mot sig själv. Att känna framgång i sin utveckling gällande teknik, taktik och framförallt mentalt. Att flytta fokus från vinna/förlora till utföra det man vet man kan och har tränat på. Gör man det och känner att man utvecklas i rätt riktning så är man en vinnare oavsett hur matchen/tävlingen går resultatmässigt. 

 

För Benjamin Gustafsson blev det en andra plats i P9 efter ännu en final denna höst. 

 

Smilla Lundstedt blev trea i F15 efter en tuff semifinal som gick till skiljeset.

 

Abbe Bengtsson och Karl Norgren tog sig till slutspel i P11 väl där tog det stopp på första grenen av slutspelsträdet, det blev därmed 9e platser för de båda.

 

Bengt-Åke Persson nådde även han slutspel i klassen herrsingel 5. Bengt-Åke föll i första slutspelrundan i skiljeset vilket innebar en 9e plats även för honom. 

 

Isak Söderberg spela P13 och denna gång blev det erfarenheter att ta med sig från matcherna i poolspelet. 

 

Våra danska spelare Alexander Sönderbye Hansen och William Beck som spelar för Skurup på svenska tävlingar följde upp sina fina resultat från förra helgen i Askim. I Tomelilla möttes de båda i P11 finalen där Alexander var den som drog längsta strået. I P12 blev det en seger till för Alexander och William sluta 3a.