Headerbild

Dubbla segrar för seniorlagen

2019-11-16 i Nyheter

När det för första gången den här säsongen vankades dubbelmatch för våra två seniorlag i Skurup Sparbank Arena så var det två taggade hemmalag som klev in i hagen.

När det för första gången den här säsongen vankades dubbelmatch för våra två seniorlag i Skurup Sparbank Arena så var det två taggade hemmalag som klev in i hagen.

Divison 4 laget tog emot Malmö IF D medan Division 5 laget fick besök av Limhamns BTK B. För den här matchen ställde Division 4 laget upp med Thomas Håkansson, Torbjörn Wiberg, Karl Norgren, Martin Nordström samt jokern för kvällen, Isak Söderberg. Malmö kom med ett förstärkt lag jämfört med deras tidigare matcher under säsongen då bland andra Stefan Cervin och Petra Sörling gjorde säsongsdebut i division 4.

Det var en jämn match att vänta och Malmö inledde klart bäst vilket gjorde att de gick upp i en 3-1 ledning ganska snabbt. Därefter kom våra hemmaspelare igång och kunde utjämna till 4-4 innan det var dags för dubblarna. Här klev jokern för kvällen, Isak Söderberg, in i handlingarna och levererade en fantastisk dubbel tillsammans med karl Norgren när de lyckades besegra Stefan Cervin och Patrick Bennevi i en dramatisk 5-setare. Även Thomas & Torbjörn lyckades vinna sin dubbel och ledning med 6-4 var ett faktum inför de sista singlarna. Därefter gick Thomas in och körde över Stefan Cervin i tre raka set och säkrade minst en poäng till hemmalaget. Samtidigt förlorade Isak en relativt jämn match mot Chen Zhiyong med 3-1. Med två singlar kvar var ställningen 7-5. Hemmalaget behövde dock bara en match för att avgöra lagmatchen och ta hem båda poängen. Torbjörn gick in och visade härlig inställning när han besegrade tidigare nämnda Bennevi i tre raka set. En riktig lagseger, där alla bidrog till vinsten, var ett faktum!

 

Matchen för Division 5 laget var i många avseenden raka motsatsen jämfört med division 4 matchen, dock ej när det gällde poängfördelningen!

Efter lite mer än en timmes spel så var resultatet fastställt till 8-0 för våra hemmaspelare och en allt annat än jämn match var färdigspelad. Jan Olsson, Henrik Grahn, Holger Kreuz & Kent Svensson visade sig vara på en högre nivå än dagens gäster från Limhamn.

Med totalt 24 vunna set och endast ett förlorat var det stor klasskillnad i den här matchen.

Division 5 laget fortsätter därmed att imponera i säsongsinledningen och är fortsatt obesegrade efter fyra spelade omgångar. I nästa omgång väntar toppkonkurrenten IFK Lund E på bortaplan för våra skurupspelare.