Headerbild

Sammandrag #2 för ungdomsserierna

2019-12-15 i Nyheter

Prenumerera via:

RSS

Under helgen som har varit så har våra tre ungdomslag varit ute och spelat sina seriematcher för det andra sammandraget. Skurups BTK är den här säsongen representerat genom tre olika lag i tre olika serier, vilket är det mesta på flera år!

Under helgen som har varit så har våra tre ungdomslag varit ute och spelat sina seriematcher för det andra sammandraget. Skurups BTK är den här säsongen representerat genom tre olika lag i tre olika serier, vilket är det mesta på flera år!

Skurups BTK stod dessutom som arrangör för sammandraget i serien Skåne Ungdom D, vilket är serien där vårt yngsta lag spelar. Därför hälsade vi två lag från Tomelilla AIS och ett lag från Limhamns BTK varmt välkomna till Skurup Sparbank Arena under lördagen. För skurupslaget blev det en match den här dagen, mot Tomelilla AIS Gul. Matchen slutade till slut med en lagseger till Skurup med 3-2 efter många bra bollar och jämnt spel. Skurupslaget representerades av Klara Norgren, Theodor Andersson, Theodor Blomgren samt Fabian Söderberg. Nästa sammandrag för det här laget spelas den 25/1 med Limhamns BTK som arrangör.
Ett av våra andra två lag, tillhörande serien Skåne Södra Ungdom 1, reste under söndagen till Malmö och Sofielunds idrottshus för sina matcher i det andra sammandraget. I det här laget så spelar Vilmer Karlsson och Markus Ghidini och idag så stod lag från Sjöbo BTK samt IFK Lund för motståndet. I två väldigt jämna lagmatcher lyckades skurupskillarna till slut stå som segrare med 3-2 i båda matcherna. Dubbelspelet har visat sig vara avgörande till Vilmers och Marcus favör, då de lyckades att vinna båda dubbelmatcherna under både det här och föregående sammandrag. Nästa sammandrag för det här laget spelas den 25/1 med Trelleborgs BTK som arrangör. 
Klubbens tredje lag håller till i serien Skåne Ungdom B och åkte under söndagen till Arlöv för att spela tre lagmatcher under seriens andra sammandrag. Det här laget representeras av Vera Söderberg, Matilda Friberg samt Nowe Nilsson. Den här gången var det dock endast Vera och Matilda som åkte till Arlöv. Idag stod lag från IF Ale, Malmö IF samt Åstorps BTK för motståndet och skurupsspelarna lyckades vinna en av lagmatcherna och fick se sig besegrade i två. Lagledare Anders Hansson rapporterar att det här är en tuff serie med många spelstilar som skurupsspelarna inte är vana att möta sedan tidigare, vilket såklart är bra för utvecklingen. Nästa sammandrag för det här laget spelas den 25/1 med Åstorps BTK som arrangör.
Hemsidan gratulerar alla spelare till helgens framgångar och ser fram emot den fortsätta utvecklingen!