Headerbild

Säsongens första seger för Division 3-laget!

2020-10-19 i Nyheter

Lördagen den 17 oktober hälsade Skurups BTK de nationella serierna tillbaka till Skurup efter sex säsongers frånvaro.

Lördagen den 17 oktober hälsade Skurups BTK de nationella serierna tillbaka till Skurup efter sex säsongers frånvaro. I och med att Sjöbo BTK valde att lämna återbud till serien, och skulle arrangerat helgens sammandrag, så tog Skurups BTK över värdskapet för helgens sammandrag i division 3 SSSV. Totalt spelades det sex lagmatcher med sju inblandade lag under lördagen i Skurup Sparbank Arena.

För hemmalaget och klubbens A-lag inleddes dagen med ett möte med KFUM Kristianstad BTF och vilken smakstart Skurupsgrabbarna fick. Efter att Thomas Håkansson lyckades vända ett 0-2 underläge mot Valter Bengtsson i premiärmatchen till seger 3-2 så tog Skurupslaget tag i taktpinnen och gick upp till en 5-0 ledning. Därefter kom Kristianstad tillbaka till 5-4 innan Skurup kunde ta ytterligare två matchvinster för att säkra hem åtminstone en poäng. Vid ledning 7-4 gick Methab en tuff match mot Said Basti som Methab tyvärr gick förlorande ur efter 6-11 i femte och avgörande set. När Erik sedan förlorade mot Valter med 1-3 så stod allt hopp om säsongens första tvåpoängare till Holger som skulle möta Tommy Eriksson i lagmatchens sista match. Efter ledning med både 1-0 och 2-1 i set så lyckades Holger till slut hålla ihop spelet och avgöra lagmatchen till Skurups favör efter 11-8 i femte och avgörande set. Lagmatchen slutade således 8-6 till Skurup och den första tvåpoängaren i återkomsten till division 3 är tagen!

På eftermiddagen var det dags för ny omgång och den här gången var det topplaget Malmö IF som stod på andra sidan borden. Inför matchen så kände Erik av lite skadekänningar och var tvungen och kasta in handduken, vilket gjorde att Viktor Johansson fick göra comeback i tävlingssammanhang efter ungefär fem års frånvaro. Trots en klart godkänd insats av Viktor och resten av laget så hade man inte allt för mycket att sätta emot ett starkt Malmölag. Till slut blev det förlust med 3-8 och skurupskillarna får ladda om inför nästa sammandrag som spelas just i Malmö den 21/11.

Skurups BTK vill även rikta ett stort tack till funktionärerna som ställde upp under helgens sammandrag som gjorde det möjligt att matcherna flöt på bra!